•  
   
   

  Kacifánt, védett tartalmú kereső gyerekeknek

  A keresett szó:
  Újdonságok RSS-en

  A februári verseny nyertesei

  I. Díj
  Bartha Eva Vivien
  11 év
  Dícséret
  Kiss Zsuzsanna Imola
  11 év
  Dícséret
  Adorjáni Lídia
  9 év
  Dícséret
  Gal-Moraru Julia
  9 év

  A nyerteseket e-mailben értesítjük a nyeremények átvételi módjáról. További információkért itt vehetitek fel velünk a kapcsolatot. Ha a nyertesek között vagy, kérünk írj nekünk arról az e-mailcímről, amelyikkel beneveztél a versenybe a redactia(at)revistatus.ro címre.

  Az okos kutya

  Egyszer egy ember elindult a szekerén az erdőre fáért, és magával vitte a kutyáját is. A kutya eltávolodott a szekértől és elcsámborgott az erdőben, majd egyre csak ment, mendegélt befele  a sűrű, vad rengetegbe. Egyszercsak megpillantott egy hiúzt, aki egy fa magasából leselkedett rá, épp támadásra készen. A kutya hirtelen körülnézett, megpillantott néhány medvenyomot, elkezdte azokat szimatolni, aztán hangosan, hogy a hiúz is meghallja, így szólt:
  - Négy napja üldözöm már ezt a medvét, hogy felfalhassam végre, de nem akadok a nyomára… pedig milyen éhes vagyok…
  A hiúz egészen odalett a csodálkozástól:
  - Méghogy ez a kis állatka lenne az a fenevad, aki a medvére vadászik? - morfondírozott magában.
  Aztán a hiúz továbbált, és nemsokára találkozott egy farkassal, akinek elmesélte, hogy milyen veszélyes kis vadállat jelent meg az erdőben.
  - Mit beszélsz, - azt mondja a farkas - hát az csak egy elbódorgott kutya. Tudom, mert láttam, amikor lent voltam juhokért az emberek falujában. Az csak kis madarakra tud vadászni… haha, hiúz barátom, mindjárt itt halok meg a kacagástól!
  - Tehát így állunk… - és a hiúz megvakargatta hegyes karmaival a barkóját. - Akkor ezért most meglakol. Megyek és felfalom. A hiúz meg a farkas elindultak, hogy megkeressék a kutyát. Amikor a kutya meglátta őket, hoppsza, csípőre tette a mellső lábait, és így kiáltott a farkasnak:
  - No, jó, hát akkor egy hiúzzal is megelégszem, ha már ilyen könnyedén meggyőzted, hogy idejöjjön! 
  A hiúz azt hitte, hogy a farkas csúnyán rászedte őt. Mérgében összekarmolta a farkas képét, aztán elszaladt be az erdőbe. A farkas és a kutya farkasszemet néztek egymással.
  - Engem nem versz át, - mondta nyáladzva a farkas, – mert most én fallak fel a hiúz helyett téged!