• porttorrent.com
 • Latest torrents
 • Limetorrents
 • Blog: Revista Tus - revista online pentru copii, povesti, poezii, audio
 • Blog

  Blogul revistei Tuș
  Choose Category: Arhiva:
  Toți oamenii mari au fost mai întâi copii

  Antoine de Saint-Exupery a dedicat cartea  ”˜Micul Prinț”˜  unui om mare. Și a avut un motiv serios: ”˜Toți oamenii mari au fost mai întâi copii. (Dar puțini dintre ei își mai aduc aminte)”˜. La fel ca ”˜Micul Prinț”˜, și revista “Tuș ghiduș” este o revistă nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. Părinții și copiii pot citi împreună, pot să joace împreună jocurile oferite de ”˜Tuș ghiduș”˜.

   ”˜Razelana”˜ este un joc fără violență, este un joc educativ. In timp ce traduceam acest joc, a trebuit să fac și câteva cercetări și am aflat că ”˜Capnobatai”˜ este un preot trac, considerat  ”˜cel mai mare”˜ în ceea  ce privește înțelepciunea. Bineînțeles că am avut o colaborare foarte intensă cu Molnár Imola, autoarea jocului ”˜Razelana”˜. Imola mi-a explicat multe lucruri pe care nu le știam înainte de traducere. Și sunt convinsă, dragi copii, că și voi veți afla lucruri noi și interesante, dacă o ajutați pe Razelana la aventurile ei fantastice.

  Dacă m-ar întreba cineva care poveste îmi place cel mai mult, sinceră să fiu, nu știu ce i-aș răspunde. Îmi place povestea lui Dan Lungu “Ayako, Ilinka și prințul fermecos” ( Ayako, Ilinka und der verzauberter Prinz), îmi plac poveștile Alinei Nelega, “Zurinka” (o poveste interesantă despre viața romilor), “Papagalul care a fugit de acasă” (Der Papagei der von zu Hause weggelaufen ist”, “Cutiuța de cuvinte” (Wörterkiste) și poveștile Medianei Stan. Mi-a făcut deosebită plăcere să traduc două povești scrise de Jan Cornelius : “Frederic, der kleine Elefant” și “Das größte Tier der Welt”.

  Mulțumesc domnului Mașca pentru șansa și încrederea acordată  de a colabora în acest proiect literar. Doresc să transmit felicitările mele tuturor ilustratorilor. Ilustrațiile dau viață poveștilor și poeziilor.

  Revistei “Tuș ghiduș” îi doresc mult succes, mulți cititori curioși - mici și mari, pasionați de lectură și joc.

  Tilda Hoffmann M.A.

  Postat de: Tilda Hoffmann M.A. pe dec 03 2008 09:58 Categoria:Despre Tus Adauga comentariu

  Salut ! Am un blog cu povesti pentru copii scrise de mine.Adresa este : www.blogul-andra.blogspot.com . Va astept cu multe comentarii pe toti !

  Postat de: Andra pe oct 12 2009 05:04

  Imi permit sa adaug si eu povestile mele aici - le puteti descarca gratuit de pe www.povestioare.go.ro - se adreseaza copiilor de peste 2 ani si parintilor nostalgici care doresc sa-mi reaminteasca de vacantele minunate petrecute la tara la bunici. Sper sa va placa. Geo

  Postat de: Georgiana Mihalache pe mar 12 2012 03:02
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com