• porttorrent.com
 • Latest torrents
 • Limetorrents
 • Blog: Tus gyerekfolyóirat - online folyóirat gyerekeknek mesékkel, versekkel, animációkkal, hanganyagokkal
 • Blog

  Blog - A Tuș
  Choose Category: Archívum:

  Ez a kezdeményezés attól jó, hogy nem a mennyiségre, hanem a minőségre épí­t. Nagyszerű dolog, hogy indult egy olyan folyóirat, amely arra törekszik, hogy a gyermekekben maradandó nyomot hagyjon. A legjobban azt értékelem, hogy senki sem árul itt zsákba macskát. A szülőnek nem kell megvennie a zsí­ros hamburgert, meg a műanyag gépfegyvert, ahhoz, hogy a gyermeke kezébe meséskönyv vagy verseskönyv kerüljön. Úgy tálalja a “Tus” a verset meg a mesét, mint a rangos étteremben a dí­szebédet szokták, csakhogy ezekből a falatokból mindenki kedvére ehet...ma és holnap és azután...

  Bejegyezte: Molnár Imola pe nov 28 2008 05:18 Hozzászól

  Egyszer két gyerek épí­tőkockákkal játszott. Az egyik kék kockákból, a másik piros kockákból emelte a kacsalábon forgó felhőkarcolót. A játékkészletben természetesen volt tégla, háztető, gúla, kúp, henger, meg persze sok kocka. Voltak kicsik, közepesek, meg nagyok. A piros várat épí­tő gyereknek hirtelen elfogytak a téglácskái.

  - Én szí­vesen segí­tenék neked, de már nekem sincs egyetlen téglám sem ... – mondta a kék vár tulajdonosa. – De tudod, mit? Adok helyette két kis kockát, és abból pont egy téglalap lesz!

  - Nagyszerű! – ujjongott a másik gyerek. – Köszönöm. Te is csak szólj, hogyha bármire szükséged lenne... nagy háromszögem, az mondjuk, már nincs, de kaphatsz helyette két kicsi háromszöget... ha akarod.

  így csereberélték tovább a kockákat, hengereket, háromszögeket. Épültek-szépültek a várak, és halljatok csudát: végül a kék szí­nű vár pirossá változott, a piros vár pedig kékké!

  Hát én is addig-addig játszadoztam a román nyelven í­rt versekkel, mesékkel,

  addig tettem ide-oda, hogy végül átcserélgettem a román szavakat magyar szavakra...

  Bevallom, hogy néha nem találtam megfelelő épí­tőkockát, és úgy épí­tettem, ahogy lehetett... egészen el addig, mí­g a román nyelvű vers vagy mese magyar nyelven meg nem szólalt.

  Ha majd meglátogatjátok a Tus oldalait, akkor megláthatjátok a sok szí­nes mesepalotát. De nemcsak a kéket, és nemcsak a pirosat! Hanem a zöldet is, a barnát meg a lilát is! A kapuja mindeniknek nyitva áll! Bújjatok be!

  Bejegyezte: ncsilla pe nov 27 2008 11:05 Kategória:A Tusról Hozzászól

  Megérkezett a Tus. Nektek. Nem tudom még pontosan kik is vagytok ti, de alig várom, hogy megismerkedjünk az online folyóirat oldalain keresztül.

  Addig is, bemutatkozom. Ildikó vagyok, egyike azoknak akik ezt a sok szí­nes mindenfélét összehozta ide. Az én szerepem maga az összehozás: nem vagyok í­ró, sem illusztrátor, sem programozó avagy fordí­tó és épp ezért: ezerszer láttam már az oldalt. Láttam elölről, úgy ahogy ti, de láttam szövegszerkesztőben és képnézőben is. Még a kulisszák mögé is benéztem, oda, ahol a Typo3 nevű varázslat lakik, a Kí“D. De erről nem mesélek bővebben.

  Ami fontos, az az, hogy engem a Tus meghódí­tott. Bár sohasem neveztem volna egy ilyen játékos, mesés-verses oldalt Tusnak: ő nyert. Meghódí­tott különleges mesevilágával, szereplőivel és szí­neivel.

  Még valami: a Tus ...pajkos! Hogy miért is?

  Aki kiváncsi, járjon utána!

  Bejegyezte: bildiko pe nov 27 2008 11:04 Kategória:A Tusról Hozzászól
  Reclama
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com