• Kacifánt, védett tartalmú kereső gyerekeknek

  A keresett szó:

  Imola Molnar

  Hétköznap óvónő vagyok, hétvégén természetjáró. Hétfőn segí­tek a lurkóknak fából vaskarikát faragni. Kedden mesét olvasok nekik elrabolt királylányokról, hétfejű sárkányokról és rózsaszí­nű malackákról. Szerdán, közösen megszámolunk egy-két varázs-meggymagot. Csütörtökön a rákjárást és a törpejárást gyakoroljuk. Pénteken beültetjük a kiskertet szegfűvel, bazsarózsával, és máris itt a hétvége.

  Szombatonként csomagolok, és már visznek is a cimborák a Székelykőre, vagy evezgetni a Maros vizére. Ha jobb dolgunk nem akad, akkor biciklizünk. Bözödig meg sem állunk! Ha esik, barlangba bújunk és megcsodáljuk a cseppköveket meg a denevéreket.

  Vasárnap visszatérek apró lakásomba, és azokról a mészkőgyöngyökről, meredek sziklafalakról, duruzsoló ví­zesésekről ni­rogatok, melyektől mindig jókedvem kerekedik. nigy született a Rázelána játék is. Csak a cseppköveket beborí­tó kosztól gurulok dühbe, amit a minap láttam a vaskohi Câmpeneasca Barlangban. Keserűségemben ni­rtam meg a Csengőhangú királylány történetét.

   
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com