• Apu a felhők tetején

  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy... apu, aki mindig a felhők fölött szállt a repülőjével. Mindig ezt csinálta, mialatt én, meg anya vártuk őt, és miközben vártuk, papí­rrepülőkkel játszodtunk. De egyszer elromlott a repülőgépe, és megállt a felhők tetején. Apu kiszállt belőle, hogy megnézze, mi baja eshetett. A motor romlott el, és esély sem volt arra, hogy megjaví­tsa, hogy a Földre visszatérjen. Körbenézett, és messzi a levegőtengeren, ahol felhőszigetek úsztak, meglátott egy fehér házikót. Odament, a ház előtt megpillantott néhány megkötött rénszarvast. Hm... – hümmögött magában – ... megesküdnék, hogy ez a Télapó háza! Hátha segí­tene rajtam, és valahogy hazajutnék innen.
  A rénszarvasok kí­váncsi tekintettel figyelték, ahogy apa a hatalmas ezüstkopogtatót megfogta, és bezörgetett.
  Senki sem felelt, ezért betekintett az ablakon. Egy fehér ágyat látott, amelyet aranyos oszlopok öveztek. Az ágyat egy vastag fehér felhőből készült takaró borí­totta, melyet hókristály csillagokkal tűzdeltek meg. A paplan alatt pedig két angyalka aludt, aranyos hajfürtjeik beborí­tották a felhőpárnákat.  Apu óvatosan megkocogtatta az ablaküveget. Az angyalkák felébredtek, és az ablakhoz jöttek.

  - Ki vagy te, és hogy kerülsz ide, ahol csak a vándormadarak, meg a vasmadarak röpülnek?
  - Épp egy vasmadárral jöttem, – mondta apa – de sajnos elromlott és nem tudok hazamenni... Itt lakik a Télapó?
  - Igen, itt lakik – mondták az angyalok – ez éppen az ő háza. Most éppen nincs itthon, mert ma van Karácsony estéje, és le kellett mennie egy körre a földre, hogy megajándékozza a gyerekeket... De, ha gondolod, megvárhatod.
  Apu bement, és elhelyezkedett egy széken, egy kályha mellett, amelyből úgy pislálkolt a tűz, mintha gyémántból lett volna.
   Kis idő múltával Télapó is megérkezett egy szánon, amelyet más rénszarvasok húztak.
   Apu elmesélt neki mindent, és megkérte, hogy segí­tsen rajta. Télapó lehúzta a kesztyűit, és jóságosan bólintott:

   

   

   
  Előző mese Ki is az a hóember?
  1
  Következő mese A világ legnagyobb állata
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com