• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Tata de deasupra norilor

  A fost odată ca niciodată... tata... care zbura mereu cu avionul pe deasupra norilor. Asta făcea tot timpul în vreme ce eu îl așteptam împreună cu mama și ne jucam cu avioane de jucărie. Dar într-o zi, avionul lui s-a stricat și s-a oprit pe nori. Tata a coborât și l-a examinat să vadă ce are. Motorul era stricat și nu era nici o șansă să poată să meargă înapoi pe pământ. Uitându-se în jur a văzut departe, pe norii ca niște insule plutitoare într-o mare de aer, o căsuță albă, cu ferestrele stinse. A mers până acolo și în fața casei erau legați câțiva reni. Hm, și-a spus el, aș putea să jur că asta e casa lui Moș Crăciun, poate mă va ajuta și pe mine să ajung acasă!

  Sub privirile iscoditoare ale renilor a bătut în ușa cu o c’anță uriașă din argint. Nu a răspuns nimeni, așa că s-a uitat pe fereastră și a văzut un pat alb cu stâlpi de aur, acoperit cu o plapumă făcută dintr-un nor gros, alb, prinsă din loc în loc cu stele de zăpadă.

  Iar în pat, sub plapumă, dormeau doi îngeri ale căror bucle de aur se revărsau pe pernele de nori. Tata a ciocănit ușurel în geam și îngerii s-au trezit și au venit la fereastră.

  - Cine ești tu și cum ai ajuns aici unde numai păsările călătoare și păsările de fier ajung?
   - Am venit cu o pasăre de fier, a zis tata, dar s-a stricat și nu mai pot să ajung acasă... Aici locuiește Moș Crăciun... nu?
   - Da, au zis îngerii. Este casa lui Moș Crăciun. Acum este plecat însă se va întoarce repede pentru că în seara asta este Crăciunul și trebuie să dea o fugă pe pământ să ducă daruri copiilor... Poți să intri să îl aștepți!
   Tata a intrat și s-a așezat pe un scăunel, lângă o sobă în care licărea un foc ca de diamante. Peste puțin a picat și Moș Crăciun, într-o sanie trasă de alți reni. Tata i-a povestit totul și l-a rugat să-l ajute.
   Moș Crăciun și-a scos mănușile și a dat din cap, binevoitor:

   

   

   
  Povestea anterioară Cine este omul de zăpadă?
  1
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com