• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  -Bine, bine! Dar și tu să mă ajuți, să cureți sania, să-mi adăpi renii, să strângi jucăriile în sac... te vor ajuta și ei... a arătat spre cei doi îngerași care și-au strâns mai bine aripile la spate. Apoi a intrat în casă să-și caute costumul cel roșu pe care nu-l purta decât în acea noapte, pentru că așa le plăcea oamenilor.
   Tata s-a apucat să lustruiască sania greoaie și mare, turnată toată din argint până când a strălucit ca zăpada, a adăpat renii, a cârpit sacul cel mare, l-a umplut cu daruri și l-a legat strâns la gură, apoi a înhămat renii și s-a suit pe capră, lângă Moș Crăciun. 
   -Totdeauna mi-am dorit să-l văd pe Moș Crăciun, când am fost copil, măcar de departe, dar nici acum nu-i târziu! Am să-i povestesc băiețelului meu și mamei lui care mă așteaptă îngrijorați și care cred că n-am să mai ajung acasă. Desigur au aflat la știri că avionul meu n-a mai ajuns la aeroport.
   -Ai să ajungi acasă, nu-ți face griji! a zis Moșul și a scuturat hățurile  renilor iar sania a pornit să lunece lin pe zăpezile norilor, lăsând dungi și scrâșnind, iar când întâlnea o rază de lună luneca pe ea iute iute... câte o stea căzătoare cădea în fața renilor, ba chiar a atins blana unuia și le-a mirosit a păr ars...

  Apoi ploaia de stele s-a întețit iar Moș Crăciun și cu tata nu mai puteau să meargă din cauza cometelor care șuierau și îi îneca fumul care rămânea în urma stelelor căzătoare. 
    -Așa fac în fiecare an când plec la copii, a bombănit Moș Crăciun. Nici nu mai văd drumul iar renii se sperie...
   -Cine face asta? s-a mirat tata privind pe sus.
   -Ha, ha, cei doi pe care i-ai văzut dormind la mine în casă, și mulți alții ca ei! Nu se astâmpără deloc! Și ei așteaptă daruri, când mă întorc de pe pământ, dar zău dacă le duc ceva... pentru că nu ascultă, nu ascultă deloc! 

   

   
  Povestea anterioară Cine este omul de zăpadă?
  2
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com