•  Aznap, amikor anya borzasztóan leszidott a fogmosás miatt, az én jó barátnőm, Ayako, azt mondta, hogy kellene kerí­tenünk valahonnan egy elvarázsolt herceget. Azt mondta, hogy olvasta valahol, valamilyen kakaópacás régi ringy-rongy könyvben, hogy hogyan is lehet egy ilyen hercegre szert tenni.

  Különben Ayako egy igazi név. Mert ugyanúgy, ahogy engem Ilinkának szólí­tanak a szüleim, őt az övéi Ayakonak szólí­tják, ugyanis a szülei japánok. Lehet, hogy az ő nyelvükön az Ayako pontosan Ilinkát jelent, és ez a magyarázata annak, hogy mi ketten ilyen jól megértjük egymást. - És ha találunk egy ilyen elvarázsolt herceget? Mit teszünk vele? – kérdeztem.

  - Nem tudom… Beletesszük egy dobozba és nézegetjük.

  - De mivel fogjuk etetni?

  - Hát, hogyha még kicsike, akkor tejecskével. – mondta Ayako.

  - És, hogyha már nagy, akkor töltöttkáposztával. – egészí­tettem ki én.

  - Mi az a töltöttkáposzta? – kérdezte csodálkozva Ayako.

  - Ufff, tényleg nem tudod? Hát azok a rizzsel meg hússal töltött káposztagombócok, amelyeket meg kell…

  - ni“, persze, tudom már! – ugrott fel Ayako. Egyféle sushi… disznóhúsból készül…

   Ezután összevesztünk. Én azt szerettem volna, hogyha az elvarázsolt herceget odaállí­tjuk leckét ni­rni, de Ayako azt mondta, hogy inkább tartsuk benne a dobozban, amí­g felnövünk, aztán akkor majd férjhez megyünk hozzá. Hiszen, ha jól meggondoljuk, két elvarázsolt herceget is foghatunk, nem csak egyet. És, hogyha ketten vannak, akkor nem unatkoznak majd a dobozban, amí­g magukra maradnak, hanem játszhtanak majd mondjuk szamurájosat.

  Aztán el is felejtettük ezt a beszélgetést, hanem tegnap este egy furcsa dolog történt. Bebújtam a paplan alá, lekapcsoltam a villanyt, és nézegettem a plafonon foszforeszkáló csillagokat.

   
  1
  Következő mese A barátnőm, Lustika
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com