• A kislányok nagyon gyorsan rájöttek arra, hogy a Tyúkocska a TY betűt jelentette. Gyorsan összeolvasták a Morcos bácsi kihalászott betűit ezzel a Tyúkocska betűvel, s hát abban a pillanatban egy hatalmas PONTY ugrott ki a tóból, és szólt a kislányoknak, hogy ugorjanak fel gyorsan a hátára, mert átviszi őket a tavon.

  A kislányok szépen elbúcsúztak Morcos bácsitól, aki persze nem volt Más, Mint Maga az M betű, álruhába öltözve. Aztán elindultak. Amikor a túlsó partra értek, megpillantottak egy szép házat, amelynek ajtaján ez állt: AZ niLOM KIJíRATA. EMMA ÉS ELLA SZíMíRA. AHHOZ, HOGY KIJUSSATOK, FEL KELL SOROLNOTOK AZ ÖSSZES BETÅ°T!
  Hogyhogy? – gondolták magukban a kislányok – Mondjuk el kivülről?  Oh, nem fog sikerülni! – keseredtek el nyomban. De még annyi idejük sem volt, hogy bánatukban néhány könnyet ejtsenek, amikor a ház ablakaiból kiröppentek az ábécé betűi, és elkezdték vidáman fújni az ábécénótát.

  Az A, Bé, Cé három hadvezér,
  A Dé hasába minden belefér,
  Az E azt vezényeli, hogy: ELŐRE!
  Az F egy Féllábú, de bátor E, 
  A Gé, az  minden gépet jól vezet,
  A Há, az Hallgat, mert fegyelmezett...

  És ni­gy, együtt énelkelve a betűkkel, Emma és Ella könnyedén meglökték a ház ajtaját, és kijutottak az álomból. Visszakerültek a mi igazi világunkba, a kis ágyacskáikba, éppen akkor, amikor a csergőóra berregni kezdett, mint ahogy azt minden reggel hétkor megtette.

   
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com