• Volt egyszer, hol nem volt. Ez a mese, kedves gyerekek, pontosan a mi iskolánkban történt meg két elsős kislánnyal. Hogy? Nem tudjátok, hogy hol van az első osztály? Hát a második emeleten, az igazgatóság fölött!
    Azt hiszem, hogy Emmát meg Ellát nagyon jól ismeritek, az ikreket, akik középen ülnek, a harmadik padban. Dehát ki ne ismerné őket? Egész áldott nap játszanak, ugróköteleznek, ugróiskolát rajzolnak a járdára, – persze azzal a krétával, amit titokban elcsennek az osztályból, és lám, emiatt van, vagyishogy, emiatt nincs kréta a krétatartóban... – aztán fára másznak, megcibálják a kutyusok fülét... Egyszóval lehetetlenség ezeket a csintalan kislányokat észre nem venni...de végsősoron, hogyha szeretnétek tudni, amúgy nagyon helyes kis teremtések.

  Habár ikrek, mégis különböznek: Emmának kékeszöld szeme és húsz szeplője, Ellának pedig zöldeskékes szeme és tizenkilenc szeplője van.
  Láthatjátok, hogy az igazság az, hogy nagyon különböztek egymástól.
  Azon a napon, amelyiken mindez történik, Emmának és Ellának sürgős elolvasnivalója akad: egy szó, amely egyszerű és ... nagyon ni­zletes. Tehát a taní­tóbácsival együtt szépen elkezdik kibetűzni:

  Emma: Aaaaaaaaa... l’lllllllö... ööööö... AL...

  Taní­tó: Igen...

  Emma: Al, al, al, alalalal... lalalala...

  Taní­tó: Ej, Emma, Emma, Emma... Egyáltalán nem figyelsz... Ella, kérlek ismételd te is utánam: AL – MA, ALMA

  Ella: AL – MA... MA

  Emma: MAMA

  Mindketten: Mamamamma... mamm!... mamm!... hahahahaaa

  Taní­tó: Ej, lányok, lányok!

  Mindketten: ööö... mi nem tudjuk, és nem is akarjuk ezeket tudni... nem akarunk olvasni!

   
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com