• Később a két szomszéd összedugta a fejét a kapuban.
   -Mit üzletelhet a szomszéd a mi tejünkkel? Mióta az Északi Sarkon járt nagyon furcsán viselkedik, szavamra mondom!
   A jegesmedve csak üldögélt a fióknyi hallal, nyalogatta, kóstolgatta azokat, körülötte legalább öt üveg tej és tejszí­n összetöltve: két hal, fél üveg tejtermék, két hal, és kicsit később, étkezéskor apával, anyával és Miskával kenyeret majszolt, sóval és paradicsommal.
   Éjszaka jött el a séta ideje a medve számára. Lassan, hogy fel ne melegedjék, hiszen a jegesmedvéknek egy vastag réteg zsiradék van a bundájuk alatt és ha sokat szaladgálnak bizony igen felmelegszenek. A kutyának kellett őrködnie felette.
   Amikor az élelem elfogyott a medve továbbra is ott üldögélt az üres hűtőláda mellett és szemrehányóan nézett apára, ahányszor az csak belépett a házba.  Miska hol a jobboldali, hol a baloldali szomszédokhoz látogatott el és jó étvággyal szagolt bele a főző lapon található fazekakba. Mindenki megkí­nálta  és egyre csak csodálkoztak, hogy ennek a fiúnak micsoda étvágya van, az anyának pedig elismerésreméltó alakja lett. Látszik, hogy mindennap tornászik, suttogták a barátnői. Egy napon apa benézett az óriási hűtőládába és az megint üres volt, ni­gy szólt tehát:

  Szegény medve mit tehetett volna? A télnek éppen vége volt, jött a tavasz és egyre nehezebben viselte az éghajlati felmelegedést. Apa és az ő „Nagy Fehér” barátja felkészültek az utazásra, de ezúttal legálisan, egy állatvédő szervezet segí­tségével utaztak, akik még egy kamiont is küldtek értük.  Apa elkí­sérte barátját, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy az rendben megérkezik. Oda szállí­tották, ahol találkoztak vagyis az Északi Sarkra, arra a jéghegyre, ahol a fényképek készültek.  A jegesmedve beugrott az óceánba, elkapott egy halat és egészben lenyelte, majd apának is hozott egyet. Apa megköszönte, tarisznyájába tette és ni­gy szólt:
   -Majd otthon megeszem, Miskával és az édesanyjával!
   És úgy is tett.

   
  1
  Következő mese Karácsonyi mese
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com