• – Igen? – kacagott Zurinka. No, táncolj akkor, hadd nézzük, hogy táncolsz! Ti pedig muzsikáljatok! – szólt az övéihez.

  Gunjar lépegetni kezdett, de Zurinka odalépett hozzá, és azt mondta:

  – Ne ni­gy. Egyenes háttal járd. Nézd csak, ni­gy!

  A herceg elkezdett táncolni, és csak nézte a lányt, és a lány sem tudta levenni a hercegről a szemét. nigy mulattak hajnalig, de pont napfelkelte előtt hirtelen nagy vihar kerekedett. Jungalia volt, aki hí­rt kapott arról, hogy a herceg már nem fekszik az ágyban. A muzsikusok szétszaladtak, Zurinka és Gunjar pedig kézenfogva beszaladtak az erdőbe egy tisztásra, ahol Grastinel lovai legeltek. Gyorsan felültek Balval, a legsebesebb ló hátára. De Jungalia csak üldözte őket. Eljutottak Carroshoz, aki egy bronzüstöt adott nekik ajándékba. Zurinka  leborí­totta az üstöt és egy fekete tó lett belőle. A varázsló utánuk úszott, vigyázva maga előtt tartotta a tükrét. Ekkor Rupihoz értek, aki egy ezüstfésűt adott ajándékba nekik. Zurinka a háta mögé hají­totta, lett belőle egy égig érő töviserdő, amelynek a tüskéi egészen az égig értek. Jungália keresztül akart haladni a töviserdőn, de  a tüskék szétszaggatták a húsát, csak egy csontváz maradt belőle, aki szorosan keblére ölelte a tükrét.

  így hát már nem kellett tovább szaladniuk, Zurinka és Gunjar lefeküdtek a magas fűbe és elaludtak. Gunjar megtalálta az igazi szerelmet, és Zurinkával együtt beléptek Arrom országába, ahol találkoztak Zoralio királlyal és Luludia királynéval. Jungalia, aki mindent látott a tükrében, nagyon örvendezett és behatolt a fiatal Gunjar herceg álmaiba ismét, s ott kurjongatott nagy örömében. Aztán ördög képében jelent meg Zoralionak, szemeiből lángnyelvek csaptak ki, egyenesen neki a királynak. Élet-halál harc vette kezdetét. Jungalia mindent felperzselt, amit az útjában talált, de Zoralio csak intett és máris eleredt az eső. Jungalia egy ködfátylat eresztett az országra és teljesen elsötétí­tette azt.

   
  Előző mese Dinnye őfelsége
  1
  5
  6
  7
  8
  9
  Következő mese Frederik, a kis elefánt
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com