• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Au trecut anii.... copiii crescuseră, unii aveau deja propriile lor familii și plecaseră de acasă. Rămăsese cu părinții tocmai băiatul cel  tăcut, care de mic copil își făcuse un plan secret. Caietul cu socoteli încă exista și devenise tot mai gros, pentru că băiatul avea mereu ceva de scris în el. De câțiva ani muncea alături de tatăl său în mina de aur, dar familia lor rămăsese tot săracă.
  Și totuși, într-o zi care începuse ca toate celelalte, s-a întâmplat lucrul pe care îl așteptau de foarte multă vreme:  au dat de cel mai mare zăcământ de aur.  Nu le venea a crede.  Oriunde loveau cu târnăcopul era aur și iar aur.  În scurtă vreme au devenit foarte bogați.
  Tânărul nostru era fericit și le spunea tuturor că a venit momentul să înceapă să-și pună în aplicare planul la care s-a gândit atâția ani. Asta le spunea, însă planul îl ținea încă secret. De ce oare? Pentru că era ceva foarte greu de realizat și, dacă nu ar fi reușit, i-ar fi putut dezamăgi pe foarte, foarte mulți.
  Așadar, fără să mai dea explicații, a dat bani ca să se construiască în fiecare țară câte o fabrică de jucării. După câțiva ani, fabricile au fost gata. Între timp, tânărul devenise om matur, ba chiar avea și el familie cu copii.
  Odată terminate, fabricile au început să lucreze și au produs tot felul de jucării:  păpuși, mașinuțe, trenulețe, cuburi sau alte jocuri de construit și câte și mai câte. Dar, spre mirarea tuturor, aceste jucării erau adunate în depozite mari de tot și nu erau vândute în magazine. Ciudat... oare visul acelui om bun să fi fost doar acesta?
  A mai trecut ceva vreme. Fabricile se dezvoltau, jucăriile se adunau. Într-o zi, consultându-și caietul, bărbatul le-a spus tuturor că acum a sosit momentul să își pună planul în aplicare. Pentru asta a trebuit să angajeze foarte multe ajutoare și a mai trebuit să spună, în sfârșit, tuturor, la ce visase încă din copilărie.
  Le-a povestit întâi cât de greu au trăit ei în sărăcie și cât de mult și-ar fi dorit să aibă, măcar o dată, o jucărie adevărată. Apoi, le-a spus că dorința lui cea mai  mare este să poată dărui tuturor copiilor bucuria de a primi în dar o jucărie.  Socotelile le făcuse ca să știe de câte jucării și de câte ajutoare este nevoie în fiecare țară.

   
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com