• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Păpădina îl privi cu atenție și simți dragostea pentru prințul din ceară ieșindu-i prin vârfurile degetelor ei vrăjite ca niște lujeri lungi de bostan, încolăcindu-se pe baldachin, pe mobile și pe balustrade, pe stâlpi și pe turnuri, astfel că a doua zi întregul castel era plin de lujeri și flori de bostan. Împăratul și dregătorii se mirară cum de crescuseră așa de iute și se gândiră să-i dea jos dar văzând că florile luminau noaptea ca niște lămpi și decorau frumos castelul, înveselindu-l, îi lăsară în pace.
  Păpădina cosea până târziu în patul ei plin cu păpuși cu Aurin lângă ea. Iar când veneau pețitorii ieșea la dânșii cu Aurin în brațe, și vorbea cu ei – sau mai bine zis tăcea cu ei – admirându-și păpușa. 
   -Păpădina e îndrăgostită de o păpușă! spuneau unii.
  -Păpădina, deși e fată de măritat încă se joacă cu păpușile, spuneau alții.
  În castel începură a se întâmpla lucruri ciudate. Într-o dimineață, împăratul și mai mulți curteni se treziră că purtau pe cap bostani în loc de turbane iar în altă zi, când o ceată de prinți urcară scările încărcați cu daruri pentru Păpădina, o mulțime de bostani se rostogoliră spre ei dându-i de-a berbeleacul până afară din castel.

  Noaptea, castelul era bântuit de umbre lungi cu capete rotunde care se ițeau prin locurile mai întunecate, iar dimineața câte un dregător se trezea și se întreba de ce își simte gâtul așa de țeapăn și își dădea seama că dormise cu capul pe un bostan în loc de pernă... Împăratul își iubea foarte mult fiica, și neștiind ce să facă să o vadă fericită, merse la o vrăjitoare vestită și o rugă să-l transforme pe Aurin într-un prinț în carne și oase pentru ca Păpădina să se poată mărita cu el.
  Când auzi una ca asta, vrăjitoarea cea vestită, uscată și răsucită, sări cât colo și țipă:
  -Iaaaaah! O păpușă, zici? Hi! hi! Vrei să-ți măriți fata cu o păpușă? Hi! hi! Așa am să fac! Vrăjitoarea puse ceaunul pe pirostrii, îl umplu cu apă, apoi ieși și culese în toiul nopții o mulțime de buruieni și aduse zece pisici negre pe care le așeză în cerc în jurul ei, să miorlăie câtă vreme își va face vrăjile.

   
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com