• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  - Alunel! Alunel! Ghici, ghici!
  - Ce?
  - Am găsit avionul cu care ai venit tu, șiiiii.... se duce înapoi de unde ai venit! Am aflat și blocul la care stai tu prin niște prieteni de-ai mei. Stai pe strada Crapului, blocul 27B, etajul 87!
  - Oh, ce bine! O să mă întorc acasă? Uau, n-am cuvinte să-ți mulțumesc, pisicuțo. la Ce oră este avionul?
  - Aoleu! Este peste cinci minute, grăbește-te, altfel îl pierzi! Îți urez drum bun! exclamă pisica.
  - Îți mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce ai făcut pentru mine, strigă Alunel fericit luându-și zborul cu urechile către aeroport, nu o să te uit!
  După care pisicana căzu pe spate de râs: "Ha, ha, ha! Ce cățel prost, nu pot să cred că m-a crezut așa de ușor".
  În timp ce Alunel zbura spre avion, cei doi papagali îi ieșiră în cale și-l opriră spunându-i Alunel că a fost păcălit de pisică și că aproape toate animalele de pe acea insulă fuseseră păcălite de ea. Ei știau că avionul care ducea spre orașul lui plecase deja, nu știau că pisica se și strecurase la bordul lui, dar mai era unul peste o săptămână, la ora 8. Alunel era trist și descurajat aflând că a fost păcălit de pisică, și mai ales de faptul că pisica vroia să fie animalul preferat al stăpânului său. Dar simțea și o dorință de răzbunare. Cei doi papagali care îl urmau îi spuseră să nu-și facă grij deoarece și ei vroiau să se răzbune pe ea, și ei fuseseră păcăliți. În dimineața plecării Alunel zbura în urma avionului care ducea în orașul lui, urmat de cei doi papagali.

  Pisica se ținuse de cuvânt, nu pierduse vremea. Era deja adoptată de stăpânul lui Alunel, care era înnebunit după ea, se tolănea în camera lui Alunel, redecorată pe gustul ei, plină cu fotografiile ei, cu zâmbetul până la mustăți, și cu gândul la petreceri, pe care le dădea când stăpânul era plecat, așa, știți voi, în cinstea victoriei. În acea zi stăpânul ei tocmai plecase, iar dânsa deschisese geamul camerei pentru ca pisicile invitate din bloc să poată intra. Tot clanul pisicesc sărbătorea victoria Șmecherei, în timp ce Alunel era pregătit să-și recapete locuința și stăpânul. Petrecerea se terminase, în camera pisicii era o dezordine și un miros teribil de pește marinat, iar servitorul pisicii deja leșinase deoarece pisicile invitate, împreună cu Șmechera, îl luaseră de mâini și de picioare și îl învârtiseră. 

   Alunel "intra" deja în oraș și-și vedea deja blocul. Cum geamul de la camera pisicii fusese închis să nu se audă gălăgia, Alunel ateriză pe balcon. Ei, acum e acum. O pisică diabolică + nouă pisici dezlănțuite + un servitor leșinat + doi papagali + un câine zburător + răzbunare, toți într-un apartament luxos, sunt curios ce iese de aici? 

  Palmier deschise geamul cu ciocul lui obișnuit să desfacă tot felul de lucruri bine închise, și dădură năvală peste pisici. Șmechera, speriată și uimită se uită lung la cei doi papagali și la Alunel și zise cu un glas prefăcut:

   
  Povestea anterioară Omul de zăpadă
  3
  Povestea următoare Copiii au logică
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com