• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Și de-acolo s-a privit în vitrinele colorate, după care a vrut să se întoarcă acasă. Dar o fetiță cu o șapcă nostimă, albastră, a strigat:

   - Ia te uită, un papagal! 

   Iar Bobo i-a răspuns așa cum știa el:

   - Prostii!

   - Ce cauți aici, micuțule?

   - Castraveți!

   - Cum te cheamă?

   - Cucu-bau!

  Auzindu-l, lumea a început să râdă și s-a adunat în jurul palmierului de plastic. Dar printre frunzele false s-a ițit capul lui Pedro, motanul de care ne mai amintim că plecase pe urmele lui Bobo. Speriat, papagalul s-a cățărat tot mai sus în palmier, cu Pedro pe urmele lui. Și, în timp ce urca, striga: castraveți! prostii! cucu-bau! iar lumea râdea, fiindcă toți credeau că era un joc. Dar voi vă dați seama, copii, că Bobo era în pericol de moarte – deși el spera că o să-l salveze televiziunea sau pompierii, așa cum li se întâmplă marilor vedete aflate în pericol.

  Nici vorbă, însă. Pe măsură ce Bobo urca tot mai sus, Pedro se apropia amenințător, lingându-se pe bot. Iar de jos, lumea râdea și comenta. Numai fetița noastră și-a întins mâna și i-a strigat:

  - Zboară, micuțule, zboară!

  Uneori cu toții avem nevoie de un îndemn, de o vorbă bună sau pur și simplu de cineva care să creadă în noi. Chiar dacă n-am făcut niciodată lucrul acela pe care toată lumea îl așteaptă de la noi. Și nici nu știm dacă putem să-l facem. Așa ca Bobo. Care habar n-avea că putea să zboare. Dar auzind glasul încrezător al fetiței, și-a luat inima-n dinți (vorba vine, căci papagalii, deși au o inimă foarte mare, nu au dinți), a sărit spre ea, a dat din aripi de câteva ori și a planat, oprindu-i-se pe umăr, spre bucuria celor din jur.

   
  Povestea anterioară Prietena mea, Puturica
  3
  Povestea următoare Cutiuța de cuvinte
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com