• DEX Online

  Cuvântul căutat:

   - Să fie și animăluțe prin grădină? se întrebă ea. Se îndreptă spre tufa de lalele unde i se păruse că văzuse ceva și când ajunse acolo, nu văzu nimic. Cum se uită în jur văzu o mișcare lângă altă lalea. Se îndreptă către ea și, din nou, nu văzu nimic altceva decât floarea. E ca un joc de-a v-ați ascunselea! se gândi ea, zâmbind. Imediat fu atrasă către altă lalea, și tot așa, până se trezi în mijlocul unor tufe mari de lalele. Acolo, văzu în sfârșit ce o atrăsese. La început i se păru că se mișcau florile, ca și când ar fi avut piciorușe proprii. Apoi, când se uită mai bine, constată că asta și erau, niște lalele mai deosebite care se mișcau. Pe măsură ce privea uimită, florile mișcătoare își dezvăluiau din ce în ce mai mult forma, iar când crezu că și-a dat seama exact cum arată, se trezi că una din ele îi face cu ochiul.

  -Parcă ar fi vii! șopti ea.

  -Suntem vii, veni răspunsul de la laleaua din fața ei.

  Uimită să constate că o floare o aude, o înțelege și îi mai și răspunde, Bubu se trezi stând jos pe covorul de iarbă.

  -Dar ce sunteți voi?

  -Credeam că știi că oamenii ne spun lalele.

  -Dar florile nu pot vorbi....așa știam, că nu pot vorbi, repetă ea mai mult pentru sine. Dar voi vorbiți și vă puteți mișca! Sunteți, oare, zâne?

  -Poți să ne spui zâne, dacă așa preferi, îi răspunse laleaua, zâmbind.

  Și când privi în jur, văzu o altă grădină. Una aglomerată, chiar. Lângă fiecare lalea stătea câte o zână, mai mare sau mai mică, în funcție de floarea pe care o îngrijea, iar în jurul tufelor erau adevărate familii de zâne. Și toate zânele zâmbeau, chicoteau, dansau, se învârteau și îi făceau cu mâna.

  -Pe tine cum te cheamă? o întrebă Bubu.

  -Avem nume prea complicate pentru ca tu să le poți înțelege. Numele noastre seamănă cu foșnetul frunzelor crescând, cu razele soarelui căzând pe petale, cu parfumul florilor, cu bobocii devenind flori și apoi fructe.

  -Ce frumos! zise Bubu. Bine, atunci o să-ți zic Zâna Lalea.

  -Noi toate suntem zâne ale lalelelor, începu s-o lămurească Zâna Lalea. Nu avem regină, suntem egale, dar avem personalități diferite. 

  Bubu privea fascinată aceste zâne flori și nu se mai sătura admirându-le. Acum le putea vedea mai bine alcătuirea, precum și felul în care se mișcau, în perfectă armonie cu lalelele.

   
  Povestea anterioară Copiii au logică
  2
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com