• A király nagyon elbúsulta magát, mivel békés természetű lévén, nem sok hadat viselt, és nem is értett a hadakozáshoz. De a fia, Dinnyemag Királyfi megví­gasztalta:

   - Ne aggódj, édesapám! – azzal egyet füttyentett, és a dinnyék szépen hadba sorakoztak és elkezdtek gurulni szembe az ellenséggel. De olyan gyorsan gurultak, hogy a katonákat mind letiporták. Dinnyemag Királyfi pedig lóháton ülve a dinnyék nyomában lépkedett és sörétes puskájával lőtte az ellenséget. Egy nap alatt be is fejeződött a csata, és az ellenség mind elpuszult.

   Egy esztendő múlva a szomszéd király megint hadat indí­tott Dinnye Őfelsége ellen. De ezúttal a hadserege kétszer akkora volt, ám a dinnyeföldön százszor annyi dinnye termett, mint egy évvel előtte.

  Dinnye Őfelsége katonái katapultokat épí­tettek, és addig lőtték dinnyével az ellenséget, amí­g el nem pusztí­tották őket.

  Nadragulya király nem hagyta magát. Összegyűjtötte az országos tanácsot és eldöntötték, hogy először a dinnyéket fogják elpusztí­tani, és majd csak azután magát a királyt. De hogyan?

  Egy hadseregnyi kiéheztetett hörcsögöt küldtek a dinnyeföldekre, hogy azokkal rágassák szét a dinnyéket. De nagyon elcsodálkozott Nadragulya, amikor látta, hogy Dinnyekirályfi vezetésével egy hatalmas, jóllakott, óriási hörcsögökből álló sereg érkezik ellenük, hasuk tele dinnyével, kezükben bunkósbot.  Kemény harc kezdődött.

   
  Előző mese Házőrző kutya
  1
  Következő mese Zurinka
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com