• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Cele trei detașamente se apucară să înalțe, conform noului plan, câte o fortăreață din valuri de pământ, în trei puncte strategice. Generalii nu izbutiră să se facă ascultați de omizile lor. Era una mai deșteaptă ca alta și se ciorovăiau pentru a-și impune ideile, iar fortărețele lor ieșiră mari dar șubrede.  Dimpotrivă, soldații lui Salt-pe-Floare executau orbește ordinele,   bătătorind pământul cu picioarele lor multe și ridicând un adevărat labirint  întărit cu scoarță de copac.

  La atacul lăcustelor, cele trei detașamente se adăpostiră în fortărețe și începură să tragă cu săgeți și să îndese mere putrede pe țevile tunurilor.

  Fortărețele cele mari se prăbușiră cu tot cu atacatori și apărători. Salt-pe-Floare le sări în ajutor și respinse atacul.

  Mirmidona văzuse totul. Se gândi să-i pedepsească cum se cuvenea pe cei doi generali și dădu poruncă să se înalțe eșafodul.

  Văzând-o pe prințesă coborând de la postul ei de observație din pom și auzind bocănitul lemnos, distinct, generalii începură să tremure.

   
  Povestea anterioară Povestea alfabetului
  6
  Povestea următoare Omida Mirmidona partea a doua
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com