• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Voicu Bojan

  Mă numesc Voicu Bojan, sunt căsătorit cu Kitty de 20 de ani și împreună avem doi băieți: Vladimir și Ioachim. Scriu. Fotografiez. Mănânc. Dorm. Călătoresc. Citesc. Nu fac nimic. Viața mea, ca și a noastră a fiecăruia, e uneori de o groaznică banalitate. Alteori e trepidantă și fascinantă. Oricum aș privi-o, la scara cosmică a lucrurilor, ea nu prea contează. Însă povestea întâlnirilor și aventurilor mele, da. Pentru că ele nu sunt nici întâmplătoare, nici banale. Sunt condimentele ce dau gust, culoare și sens unui destin. Iar ”šdestinl e un cuvânt mare, cu care nu e de joacă.

  Într-o bună zi, din prea mult entuziasm, am făcut o greșeală la care fiecare tătic ar trebui să reflecteze un pic înainte. Le-am promis copiilor, care au fost excesiv de cuminți nu se știe nici până azi din ce motiv, că le voi îndeplini orice dorință. Nu mi-au cerut nici o nouă bicicletă, nici un nou set de tobe sau mai știu eu ce alt obiect, ci m-au pus să le promit că voi scrie o carte despre toți hamsterii care au trecut prin viața lor mică. Și da, am promis că voi face asta, iar abia apoi mi-am dat seama de câteva lucruri importante: nu e simplu să scrii pentru copii, în viețile hamsterilor nu se întâmplă mai nimic notabil, iar o carte de copii fără ilustrații e din start ratată, iar eu nu știam să desenez mai defel. Însă mi-am mai dat seama cu groază de încă un fapt esențial și anume de faptul că promisiunile făcute copiilor sunt sfinte și trebuie duse la îndeplinire cu orice preț.

  Așa că, lăsând totul deoparte și strângând din dinți m-am apucat într-o zi să scriu o primă poveste. Scrisul e o întreprindere solitară, pe alocuri frustrantă. Ai înainte o pagină goală pe care se cuvine să o populezi cu niște semne negre ce speri că se vor lega cumva și vor face sens. Dacă ești norocos, ceea ce scrii va face sens și pentru alții, dacă nu, nu, măcar ai încercat.

  Voicu Bojan este autorul cărții "9 + 1 povești cu mustăți despre niște hamsteri cu adevărat adevărați" Editura Aqua Forte, Cluj-Napoca, 2010.

   
     
   
     
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com