• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  A fost odată ca niciodată o țară foarte frumoasă, care se numea Țara Arrom. Acolo domneau împăratul Zoralio și împărăteasa Luludia. Dar vrăjitoarea Jungalia își vânduse inima dracului în schimbul unei oglinzi fermecate. Cu ea vedea tot ce se întâmpla în lume și voia să domnească peste țara Arrom. 

  Zoralio, care era și el vrăjitor, a descântat Țara Arrom și a făcut-o nevăzută. Doar în vis mai puteau oamenii să ajungă la ea și numai dacă știau să iubească, adică dacă aveau inimă. Iar Jungalia a fugit departe, în Țara Aver, unde și-a găsit adăpost sub patul Prințului Gunjar, care pe loc a și căzut bolnav.

  După un timp, Țara Arrom, care era o țară mică, a ajuns neîncăpătoare pentru copiii împăratului Zoralio. Acesta îi iubea la fel pe toți, și pe cei mai mari și pe cei mai mici, și pe cei mai albi, și pe cei mai negri, și pe cei harnici și pe cei leneși – dar cel mai mult o iubea pe Zurinka, fiica lui mai mare. Zurinka era înaltă și subțirică, avea părul cârlionțat, numai inele, ochii strălucitori ca două stele, luminoși și plini de viață, dinții albi ca niște boabe de mărgean și gura roșie ca dragostea adevărată. Era veselă și bună, darnică și blândă.

  Mai mult, era cea mai vestită cântăreață și dansatoare din toată Å¢ara Arrom. Și pe deasupra și vrăjitoare.

  Într-o dimineață, Zoralio și-a strâns copiii la el și le-a spus: 

   - Chej bari mure, chave muri, prințesele și prinții mei! Å¢ara Arrom nu vă mai încape, duceți-vă în lume și, după cum vă trage inima și felul, croiți-vă un rost. Răspândiți-vă și fiți de folos oamenilor, umpleți pământul cu darurile voastre, fiți buni, veseli, iubiți viața și bucurați-vă de ea! Iar dacă veți fi vreodată la ananghie și nu veți avea adăpost, culcați-vă pe pământ, visați și ne vom revedea! Dar să știți că, odată ce veți intra din nou în Å¢ara Arrom, nu veți mai putea ieși decât purtați de dragostea adevărată, peste curcubeu!

   
  Povestea anterioară Regele Harbuz
  1
  Povestea următoare Frederic, puiul de elefant
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com