• - Hallod-e, – mondta Lukács – te a barátom vagy, és igaz amit mondtál, de nem tudom, hogy mi az oka. Egyszerre létezik és nem létezik.

  Eszembe jutott a létezésről szóló második magyarázata. A létezik elé mondott nem ugyancsak igent jelenthet…létezik és létezik… – és elhallgattam.

  De a kezemmel legyintettem, hogy torkig vagyok már ezekkel.

  Nehéz gondolatok özönlötték el az agyamat: meg fogom mondani Lukácsnak, hogy végeztem vele örökre, hogy is képzeli, hogy ni­gy elbolondí­that engem! Hisz a kislánynak még az arca is megváltozott időközben! nitkozott varázsló famí­lia! 

  - Hallod-e, – mondta Lukács – te a barátom vagy, és igaz amit mondtál, de nem tudom, hogy mi az oka. Egyszerre létezik és nem létezik.

  Eszembe jutott a létezésről szóló második magyarázata. A létezik elé mondott nem ugyancsak igent jelenthet… létezik és létezik… – és elhallgattam.

  De a kezemmel legyintettem, hogy torkig vagyok már ezekkel.

  Végignyúltam az ágyon, karjaimat a fejem alá tettem, és néztem az agyagfal repedésein keresztül beszivárgó vörös fényeket. Már-már elaludtam a fürdés meg a gyaloglás okozta fáradtságtól, de hirtelenjében kitakaróztam, és kiszaladtam a szakadék szélére. A folyóvizek fehéren ragyogtak a sötét völgyben, és a falu tehenei ott ballagtak szépen hosszú sorokban, amelyeknek úgy tűnt, hogy nincs is végük.

  Az egyik tehén hátán kirajzolódott Annácska alakja. A sí­mahátú fennsí­k irányába haladtak fölfele az égen, a hold  pedig a fennsí­k alatt világí­tott, az első tehenek már egymás után szépen odaértek. Fénykoszorú övezte törékeny és fekete alakjukat.

   

   
  1
  Következő mese A legigazabb hazugság
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com