• DEX Online

  Cuvântul căutat:

  Am dat din cap că așa e, privind la s’uțenia aceea. Se lăsa seara, dealurile din jur erau mai lunguiețe și mai strânse în jurul satului, ca niște năluci negre care își apropiaseră capetele și tăinuiau ceva.

  În bătătura rotundă, împrejumuită cu bârne erau bălți de urină de bivoliță și din ele se ridicau aburii iar argații adunau baliga și o cărau cu roabele într-o groapă din fundul grădinii. Mirosea puternic a gunoi de grajd și a fum. Două fete, pesemne surorile mai mici, m-au condus într-o încăpere și îmbrâncindu-mă, chipurile din cauza întunericului, mi-au aprins lampa și au început să scoată și să salte așternuturile chicotind între ele. Le-am lăsat să-și facă treaba și am ieșit să mă spăl la fântână. Am scos o ciutură cu apă și mi-am turnat în cap. M-am spălat și m-am răcorit zdravăn, după care m-am șters cu ștergarul și când m-am dus să-mi trag opincile pe care le lăsasem ceva mai departe să nu se ude, am alunecat și am căzut într-o groapă cu mâl c’eios și rece. Am început să mă zbat ca să ies de acolo, am strigat după ajutor dar din casa luminată n-a ieșit nimeni; deodată am deslușit lângă mine doi ochi sticloși, bulbucați și o răsuflare iute – era o bivoliță care se înnămolea acolo și care, după mugetul înfundat nu părea prea încântată că împărțeam baia de nămol cu dânsa.

  Am răcnit mai tare și din casă a ieșit pocitania cea nemăritată care mi-a spus hlizindu-se: 

  - Nu te teme, sărut-o și te va lăsa să ieși nevătămat!

    Nu-mi venea să-mi cred urechilor. Mă uit la dânsa, mă uit la bivoliță.

  - Totuși, n-aș putea să te sărut pe tine?

  - Hm, nu se cade, a zis dânsa și a început să se legene de pe un picior pe altul și să-și sucească șorțul în mâini, și-apoi nu eu stau în nămol cu mata.
  Bivolița avea o privire aprigă și își țuguiase buzele groase și băloase. Doamne, ce era de făcut? Am încercat să fug cumva, dar m-am afundat și mai tare în mâl iar dihania și-a lăsat în jos coarnele împreunate pe creștet și a mugit cătrănită rău.

   
  Povestea anterioară Cutiuța de cuvinte
  2
  Povestea următoare Prințesa Glas de Clopoțel
 • ingtorrent.com
 • abouttorrent.com
 • storytorrent.com